Cum sa iti faci un website eficient la un pret rezonabil

Website eficient pret rezonabil

Concurenta mare pe piata de web design

In zilele noastre, angajarea unei firme de web design profesional poate parea costisitoare pentru multe companii, in special pentru intreprinderile mici. Dar, din fericire pentru cei ce cauta asfel de servicii, acestea sunt oferite de tot mai multe firme de profil. Datorita concurentei dintre acestea, poti sa gasesti servicii de calitate la preturi acceptabile. Poti compara preturile diferitelor societati, poti compara portofoliile si experienta acestora.

Sti ce vrei de la site-ul tau

In primul rand trebuie sa stii cum iti vezi site-ul - atat ca design, cat si ca functionalitati. Web designer-ul trebuie sa stie ce aspecte ale companiei le va evidentia, pentru a putea face site-ul sa fie cat mai eficient posibil. Avand o imagine corecta a modului in care doresti sa arate si sa se comporte site-ul, trebuie sa cauti si sa alegi designerul cel mai potrivit.

Intreaba ce si cat costa

Trebuie sa tii cont de faptul ca realizarea unui site implica, pe langa costuri cu realizarea efectiva a site-ului - designul si functionalitate, costuri legate de gazduire si costuri legate de promovarea sa online. Un vizitator nu poate aprecia estetica unui site, daca acesta nu exista online - gazduit pe un server web - sau nu il poate gasi nimeni pentru ca este mult prea jos in rezultatele motoarelor de cautare.

Cost webdesign. Angajarea unui designer independent sau a unei companii pentru proiectarea un site poate costa de la cateva sute la cateva mii de euro, in functie de necesitatile site-ului, precum si de preturile practicate pe piata. Cei mai multi oameni cred ca preturile unor astfel de servicii trebuie sa fie ori foarte mici ori exagerat de mari. Adevarul, ca de obicei, este pe undeva pe la mijloc, aceasta insemnand ca poti avea un site profesional cu functionalitati de baza cu doar cateva sute de euro.

Cost gazduire. Gazduirea site-ului pe un server web - existenta sa online - implica de asemenea costuri intre 1 euro si 10 euro lunar sau mai mult, tot in in functie de necesitatile acestuia - tehnologie server, trafic lunar, securitate samd.

Cost promovare / optimizare seo. Promovarea unui site reprezinta o activitate separata de realizarea efectiva a siteului, chiar daca depinde de aceasta. O campanie de promovare online include in mod cert si optimizarea pentru motoarele de cautare - seo. Optimizarea nu inseamna ca site-ul a fost facut gresit de la bun inceput, ci doar ca sunt facute ajustari pe site si in afara acestuia pentru ca acesta sa fie gasit dupa anumite cuvinte cheie. Trebuie inteles ca o campanie de optimizare seo dureaza si costa in functie de concurenta pe cuvintele cheie alese - de la cateva sute la cateva mii de euro, pe perioade de la 2-3 luni pana la 10 luni.

Alege solutia optima

Realizarea unui website eficient pentru tine si afacerea ta inseamna un website care arata bine, functioneaza bine si este gasit dupa cuvintele cheie relevante pentru afacerea ta. Un pret rezonabil pentru aceasta nu inseamna neaparat cel mai mic pret pentru fiecare serviciu, ci un echilibru intre acestea. Greseli des intalnite facute de unele companii consta in mizarea intregului buget alocat prezentei online doar pe partea de design, platirea de sume exorbitante pentru mentenanta, fara ca aceastea sa se justifice.

Ce sa eviti. Am intalnit companii care au platit mii de euro pe un site care arata doar bine, de obicei site-uri flash care iti iau ochii, avand doar cateva pagini, fiind de negasit pe motoarele de cautare. Cauta sa iti realizezi un site in primul rand pentru vizitatorii, clientii tai, si nu pentru satisfacerea propriilor vanitati. Pana la urma vrei un site cu care sa vinzi si nu unul cu care doar sa te lauzi.

In concluzie, exista preturi accesibile pentru serviciile de web design, problema consta in a sti ce sa ceri si ce trebuie sa primesti pentru cat platesti. Echipa Redweb asteapta sa iti raspunda oricarei solicitari. Vezi oferta noastra de preturi rezonabile de web design sau contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii.