Realizare website - Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Web design - Intrebari frecvente

 


 

Am nevoie de un site web?

Da, daca aveti o afacere, ar trebui sa aveti un site web. Chiar daca afacerea este una mica, de familie sau locala, ori sunteti o companie medie sau mare trebuie sa aveti macar o prezenta online. Motive? Iata cateva:

  • concurenta e deja aici
  • credibilitate
  • potentiali noi clienti
  • publicitate ieftina


 

 

Am nevoie de web design profesional?

Fiecare cunoaste cate un prieten care "stie pe calculator" si care poate se pricepe si un pic la design si poate incerca. Web designul profesionist implica multe aspecte ce trebuiesc luate in considerare la realizarea unui website: impact vizual, design, layout, functionalitate, accesibilitate, optimizare pentru motoarele de cautare, securitate si respectare standarde web. Cunostintele si indemanarea necesare sunt diverse si implica profesionisti in design, programare, optimizare. De aceea diferenta dintre un design facut de profesiosti si unul facut de un amator este enorma si nu trebuie facute compromisuri cand e vorba de imaginea firmei tale.

Tocmai am pus bazele unei afaceri. Puteti sa ma ajutati?

Da. Putem sa te ajutam cu tot ce inseamna crearea unui nou brand - alegere denumire, realizare logo, alegere nume domeniu, realizare website, gazduire, optimizare seo si promovare online.

In ce consta realizarea unui website?

Realizarea unui site se realizeaza in 3 pasi: consultare, realizare si lansare. Fiecare pas poate fi detaliat si doar la primul pas este necesara participarea ta. De restul ne ocupam noi.

Cat costa un site web ?

Sunt multi factori care vor afecta costul final al site-ului tau. Acesti factori includ:

  • tipul site-ului (prezentare, catalog/brosura online, magazin online)
  • numarul de pagini pe care urmeaza sa le aiba
  • daca se vor vinde produsele pe site-ul tau
  • elementele de grafica dorite
  • modul de interactiune cu utilizatorul

Totodata vei avea nevoie si de web gazduire si de un nume de domeniu. 

Trebuie sa contactez un web designer local?

Redweb creeaza site-uri web pentru clienti locali, dar si pentru clienti din tara. Prin utilizarea internetului, email-ului si telefonului, este posibila comunicarea eficienta cu clientii in orice locatie s-ar afla acestia.

In cat timp se realizeaza un site?

Perioada de realizare a unui website este determinata de dimensiunea si complexitatea site-ul dumneavoastra. Durata de realizare pentru un website poate incepe de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Ce este un URL?

Reprezinta acronimul de la Universal Resource Locator. Aceasta este o adresa pe internet. De exemplu, ar trebui sa tastati in browser www.redweb.ro pentru a accesa pagina noastra de start.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este o anumita adresa de internet inregistrata. Un site pentru a putea fi gasit in reteaua internet trebuie sa aiba o astfel de adresa.

Ce este gazduirea?

Gazduirea reprezinta prezenta fizica a unui site pe un server web online. Dupa ce ai achizitionat un nume de domeniu www.domeniul-meu.ro si ai si un site realizat, acesta trebuie uploadat pe un server web. Gazduire web este se plateste ca un abonament lunar pentru ca site-ul sa fie accesibil.

Puteti sa imi realizati site-ul si sa folosesc gazduirea web pe care o am deja?

Da, poti folosi orice web gazda va place daca aceasta are minimul necesar pentru ca site-ul sa functioneze. Dupa ce site-ul tau a fost finalizat, va trebui sa ne oferi datele contului tau de web hosting ftp login ca parola de utilizator, astfel incat sa putem sa iti incarcam site-ul.

Ce inseamna mentenanta website ?

Mentenanta sau intretinerea site-ului reprezinta activitatea de modificare, adaugare de continut pe un site deja realizat. Pentru aceasta este platita o taxa lunara. Cele mai bune site-uri web au continut nou actualizat cu regularitate. Continutul nou este bun pentru vizitatorii site-ului. Acesta este un serviciu optional care il oferim clientilor nostri.

Daca voi dori sa modific continutul sitului mai tarziu?

Modificarea continutului site-ului dupa lansare se pote face fie prin serviciile de mentenanta oferite de noi, fie chiar de tine prin folosirea unui sistem de management al continutului - CMS.

Ce inseamna CMS?

CMS - sistem de management al continutului, reprezinta un soft prin care se poate gestiona continutul site-ului. Acesta poate fi implementat odata cu realizarea sitului si reprezinta un serviciu separat.

Ce tehnologii web folositi?

HTML, XHTML, XML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL

Website-urile pe care le realizam incorporeaza standarde si tehnologii moderne (HTML, XHTML, XML, CSS, JavaScript, PHP, ANSI-SQL) si sunt realizate pentru a fi accesibile vizitatorilor ce folosesc web browsere diverse (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera), sisteme de operare si rezolutii diverse.

PHP, MySql, XHTML, CSS, Javascript, XML, Ajax, SVG.

 

Ce continut sa pun pe pe site-ul meu?

Asta ar depinde de obiectivele tale, de scopul propus prin realizarea unui website. Daca ai o afacere, site-ul ar trebui sa includa cat mai multe informatii despre produsele sau serviciile firmei tale.

Ce materiale trebuie sa furnizez pt realizarea site-ului meu?

In functie de continutul dorit ne puteti furniza orice materiale in format digital - texte, imagini referitoare la informatii despre produsele sau serviciile firmei tale.

Se poate vedea site-ul inainte de a fi publicat pe domeniul meu?

Da. Se poate vedea site-ul pe toata perioada de realizare a acestuia pe o adresa accesibila numai de tine pe un server redweb.

Designul meu este unic ?

Designul realizat de noi este unic. Putem realiza website-uri si pe baza unor template-uri.

Ce este un template?

Un template reprezinta un model de site ce poate fi completat cu date de catre un web designer.

Vreau sa-mi realizati un website. Acum, ce sa fac?

Daca doresti un site web sau sa ne adresezi orice intrebari, trebuie doar sa ne contactezi. Completeaza formularul nostru de contact sau apeleaza unul din numerele de telefon de mai jos pentru a incepe acest proces.