Optimizare website

Optimizare website Optimizarea pentru motoarelele de cautare SEO reprezinta procesul de imbunatatire a calitatii si cantitatatii traficului unui site web, trafic natural adus de motoarele de cautare sau de pe directoare specifice domeniului in care o societate activeaza - Google, Yahoo, Msn, Ask samd.
Optimizarea pentru motoarelele de cautare, prescurtat SEO se realizeaza in cadrul proiectelor de web design si/sau procesului de optimizare web site-uri de catre persoane specializate in acest domeniu. Etapa de optimizare web se poate desfasura ca proces de sine statator sau in cadrul celui de web design. Deoarece SEO-ul poate duce la modificari in codul sitului - HTML, CSS, Javascript - metodele de optimizare pot fi incluse in procesul de web design.

 

Etape optimizare website

Optimizare insite si offsite

Procesul de optimizare web site - SEO - consta in: optimizari de cod HTML, CSS, Javascript; alegerea corecta a cuvintelor cheie (keywords); optimizarea continutului dupa cuvintele cheie; rescrierea linkurilor ca fiind statice si permanente (permalinks); rezolvarea unor probleme de configurare server ce vor ajuta site-ul sa fie corect indexat de motoarele de cautare; optimizarea structurii website-ului si chiar a designului; realizarea de linkuri catre site-ul optimizat (inbound links), linkuri de calitate de la motoarele de cautare, directoare web si alte site-uri, blog-uri samd.

Rezultatele optimizarii web

Durata procesului de optimizare si promovare web site

 

Spre deosebire de crearea unei pagini web, procesul de optimizare si promovare site este unul de durata. El poate dura cateva luni iar primele rezultatele sunt vizibile in aceeasi perioada printr-o crestere treptata. Dupa cum spune insusi google nimeni nu poate obtine peste noapte sau nu poate garanta #1 in SERP.