Elemente esentiale site de prezentare

Elemente esentiale site prezentare

Branding consecvent si profesional

Cand vizitatorii ajung pe site-ul tau, acesta este similar cu conturile de social media? Atat site-ul cat si acestea din urma trebuie sa aiba un branding consecvent si profesional in toate mediile si pe toate platformele.

Brandingul — culori, fonturi, logo —  trebuie sa fie profesional. Un branding inexistent sau semiprofesionist nu va atrage clienti.

Prima impresie este foarte importanta si nu mai conteaza cat de bune sunt produsele/serviciile tale daca le prezinti intr-un mod ieftin si neprofesional.

Asigura-te ca site-ul tau nu este doar pentru tine ci in special pentru clientii tai. Pot sa iti placa chestiile flashy dar poate nu sunt foarte potrivite de clientela ta.

Optimizarea pentru motoarele de cautare

Nu subestima puterea SEO-ului.

Cu ajutorul optimizarii SEO te asiguri ca site-ul tau apare in cautarile utilizatorilor motoarelor de cautare, alaturi de site-urile competitorilor.

Multi subestimeaza importanta SEO-ului, dar acesta este deosebit de important. Esti in competitie cu multe alte site-uri. Fara o buna optimizare SEO, indiferent de cat de interesant e site-ul tau, vizitatorii pot intarzia sa apara daca nu il gasesc. 

SEO-ul trebuie sa inceapa cu lucruri esentiale precum stabilirea de cuvinte cheie urmarite, optimizare in-page (titlu pagina, site, meta tags, urluri prietenoase samd).

Titlul paginilor trebuie sa corespunda continutului iar acesta trebuie sa contina cuvinte cheie pe care utilizatorii le cauta. Totodata imaginile folosite trebuie sa fie denumite corespunzator continutului.

De asemenea partea de continut text trebuie sa fie cat mai original dar si relevant pentru tema principala a site-ului. 

Website resposive / versiune mobil

Un site responsive inseamna ca site-ul tau se va afisa bine si pe telefoane si pe tablete. Cu un design responsive site-ul tau isi va schimba usor afisarea pastrand aceleasi informatii si experienta pentru utilizatorii de dispozitive mobile.

Cu acest timp de design, ai o singura varianta a site-ului tau, ceea ce este mai usor de intretinut. Totodata si motoarele de cautare dau o importanta deosebita acestei utilitati pe mobil si de accea este o idee foarte buna sa ai un site responsive.

Daca nu esti sigur ca site-ul tau este responsive (are varianta de mobil) contacteaza echipa noastra pentru a te clarifica.

Usor de contactat

Toate modalitalitatile de contact trebuie sa fie cat mai simple. Daca ai orice fel de site (site de prezentare, magazin online samd) trebuie sa ai un numar de telefon de relatii clienti foarte vizibil. Desigur cineva trebuie sa si raspunda la telefon dar asta nu tine de designul site-ului.

Totodata site-ul trebuie sa aiba un bun formular de contact functional si simplu. Acesta si numarul de telefon sunt esentiale pentru stabilirea increderii potentialilor clienti.

Plasarea in site a unor elemente ca click-to-call sau call-to-action sunt de asemenea esentiale pentru a indemna vizitatorii sa va contacteze.